Suokaatten anteeksi, kuva on kamala, mutta tein tässä muutamia viikkoja sitten kaksi tällaista pientä piirakkaa, toisen vein vanhemmilleni ja toisen siskoni perheelle.
Tästä tykättiin ja olen jo ohjetta antanut eteenpäin. Tällä ohjeella tulee 2 pientä tai yksi tavallisen kokoinen piirakka (esim. pyöreään piirasvuokaan):
1 paketti valmista murotaikinaa tai sit tekee ihan omin pikku kätösin jonkun murotaikinan tapaisen
1 muna & 2 keltuaista
1/2dl ruskeaa sokeria (esim. muscovado-sokeri voisi antaa kivan maun)
1/2dl siirappia (toim. huom.: en laittanut sokeria, vaan noin desin siirappia, mutta suosittelen jälkiviisaana molempien käyttöä)
1/4tl suolaa
1 vaniljatangon sisus (tai 1tl vaniljasokeria)
hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää
maustamatonta tuorejuustoa 200g
vajaa 200g pekaanipähkinöitä
loraus valkoviinietikkaa
tavallista sokeria
Painele taikina vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Tee reikiä siihen haarukalla ja esipaista 175 asteisessa uunissa n.10-15min. Sekoita täytteen ainekset.
Laita paistinpannulle pähkinät ja lorauta valkoviinietikkaa sekaan. Anna sen lähes kokonaan höyrystyä pois ja sitten sirottele sokeria pähkinöiden päälle sopivasti, ei liian vähän! Karamellisoi niin kauan, että pähkinät ovat kiiltäväpintaisia. Kaada sitten pähkinät esim. leivinpaperin päälle niin, että ne olisi vähän eroteltuina.
Kaada täyteseos esipaistetun pohjan päälle ja painele karamellisoidut pähkinät päälle.
Paista uunissa (ite laskin 175 vähän alemmas jopa lähelle 150 astetta) n.50min, seuraa, ettei tummu liikaa.
Tarjoa vähän jäähtyneenä hyvän vaniljajäätelön kera!
Kommentit