821380.jpg

Teki mieli pitkästä aikaa pannukakkua, mutta halusin kokeilla Ahvenanmaan versiota, kun olen kuullut siitä kehuja.
Se jakaa kuulemma ahvenanmaalaisetkin 2 leiriin, tehdäänkö pannari manna- vai riisipuuroon. Itse kallistuin mannan puolelle. :)

Tässä vielä ohjetta, miten itse tämän tein:

1,4 l kevytmaitoa
2dl mannasuurimoita
1 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää mannasuurimot ja suola.
Kiehuta hiljaisella lämmöllä n.10min. (äläkä anna palaa pohjaan, kuten eräät) ;)

Anna puuron jäähtyä.

4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
vajaa desi sokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Sekoita nämä ainekset jäähtyneeseen puuroon ja kaada (voidellun...jos haluat) leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Tarjoa pannukakun seurana jotain marja- tai luumuhilloa (luumu on kai oikeaoppisempi). Meillä oli Saarioisen vadelma-vaniljahilloa sekä flora vispiä.
Olihan tämä herkullista, mutta myös hyvin makeaa kaikkine höysteineen!