Rakastan saunomista!  Nyt saunomisen ohella tein itselleni iltaruoan kiukaalla. Inspiraation lähteenä toimi Pastanjauhajien saunaruoka, jossa käytettiin perinteisesti makkarapussia makkarankin kypsentämiseen oheistuotteiden keralla. :)

Minä nyt kuitenkaan en ole äärimmäinen makkaran ystävä, joten ajattelin, että makkarapussi voi sopia muuhunkin kiukaalla kypsentämiseen. Näitä ylläolevia tuotteita siis pilkoin, maustoin (koko valkosipuli ei siis mennyt, 4 kynttä laitoin) ym ja lisäksi bongasin kaupanhyllyltä uutuuden: Valion maustettu 10% ruokakerma Aura. Tykkään Aura-juuston mausta, joten pitihän tuotetta ostaa kokeiluun. Lopputulemana, kun lisäsin mausteita joukkoon, mm. hunajaa, suolaa hitusen, mustapippuria, ruohosipulia jne, niin makuelämys oli loistava.

Annoin hautua kiukaalla (sähkökiuas) miedolla lämmöllä vähän reilun tunnin, saattoi 1,5 tuntiakin vierähtää, välillä kävin tsekkailemassa, että kaikki ok!  Pitää vielä tuo Aura ruokakerma kokeilla jossakin toisenlaisessa viritelmässä, niin ehkä sitten osaan paremmin muodostaa mielipiteeni. Nyt sain sellaisen kuvan, että se maistuu kyllä sinihomejuustolle hiukan, mutta että ihan Auralle...noh, katsellaan!

Tähän varmaan sopisi myös makkarakin lisukkeeksi, että jos makkarasta oikein pitää, sitäkin voi pilkkoa toki sekaan. Hauskaa välillä kokata muutenkin kuin keittiössä!

P.S. Nuo Black Russian-tomaatit oli minulle ihan uusia kanssa, mutta ehdin niitä maistella muutenkin jo ja nuo 2 sitten päätin käyttää ruoan laittoon! Hyviä ovat, nämähän ovat sellaista lajiketta, joka kypsyy sisältä päin.