Tein männä viikolla lasagnea, josta sain monet ylistykset avomieheltäni. Enkä kiellä, hyväähän tämä olikin, lähinnä vielä aivan tunteella tehty (mitä kaapista löytyy), mutta salaisuus taitaa piillä pitkässä pinnassa valmistuksen suhteen.

500g nauta-sikajauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
mustapippuria, oreganoa & suolaa maun mukaan
ripaus sokeria
puolet tomaattipyreetuubista
1 pahvitölkki Pirkka Tomaatti-basilika-pastakastiketta & puoli tölkkiä vettä
1/2 dl punaviiniä (tai jotain sinnepäin, miun tapauksessa sopiva loraus)

Paista jauheliha, sipuli & valkosipuli. Mausta. Lisää muut aineet ja anna poreilla hiljalleen ainakin tunti. Tarkista maku!

Tee väliin tuleva valkokastike mm. näistä aineksista: Valion 3 juuston ruokakerma, maito, vaalea suuruste, muskottipähkinä-jauhetta, juustoraastetta ja suolaa tarvittaessa. Päälle kaadoin Dolmion tekemää valkokastiketta & juustoraastetta.

Kokoa lasagne aloittaen jauhelihakastikkeesta oman tyylisi mukaisesti, miulle tuli muistaakseni vaan 4 kerrosta, mut se oli ihan sopiva.

Paista ensin reilu puoli tuntia 175 asteessa, vähennä asteet 150 ja paista vielä ainakin 45min. Jos tuntuu, että pinta ruskistuu liikaa, laita folio päälle.