Nappasin Cebiciltä tällaisen kulutustottumusjutun, missä pohditaan omia kulutustapoja!

 

 

 

Minkä merkin / maun valitset yleensä

1..leivästä?
2..jugurtista?
3..juustosta?
4..levitteestä?
5..ketsupista?
6..tonnikalasta?
7..kekseistä?
8..näkkileivästä?
9..hernekeitosta?
10.. makarooneista?
11.. karkeista?

 

1. Leivästä valitsen vähän milloin mitäkin, useasti kuitenkin tulee napattua Vaasan Ruispaloja tai lähellä tuotettua KE Leipä Oy:n vuokaleipiä, mm.Reinon Veli, Ruohe Sisko ja Pottumainen Hilima. Nam!

Btw, Pirkalla on ihana esipaistettu Ciabatta-leipä, joka sopii ihanasti jonkun salaatin kanssa, mut pelkkää vehnäähän se on, joten...eipä tuu joka viikko ostettua.

2. Jugurttia en kauheasti syö, ostan välillä kerrosviilejä, mutta parhaiten jugurteista maistuu Valion A-jogurtit, Bulgarian jogurtti sekä Total.

3. Juustoissa olen myös melko "kaikkiruokainen", jos puhutaan leivänpäällisjuustoista. Ostetaan yleensä jotain edullista, välillä edam-tyyppistä, välillä emmentalia. Arkijuustot on ihan hyviä ja helposti höylättäviä (se on tärkeetä!). En yleensä katso erikseen mitään kevytjuustoja, mutta välillä toki niitäkin syödään, mm. Polar 15 ja Kadett (10%) on hyviä juustoja. Muuten juustoista maistuu vuohenjuustot, sinihomejuustot (varsinkin Aura ja Peltola Blue), briet yms.

4. Levitteenä meillä käytetään vähärasvaista Oivariinia (joko 40% tai 60%), mutta mm. Keijun luonnonjogurtti-margariini on ihanan makuista sekä Lahden Leipälevite.

5. Ketsupeista ostaisin mielelläni Heinzia, mutta tälläkin hetkellä avomies on käynyt ketsuppiostoksilla, joten meillä on Meiraa. Yhdessä vaiheessa Lidlissä myytiin ketsuppia lasipullossa, se oli todella maukasta!

6. Tonnikalasta ostan joko Rainbowta tai Pirkkaa, mutta mieluiten öljyssä, tässä asiassa ollaan miehen kanssa eri linjoilla, toisaalta vähän käyttötarkoituksen mukaan tulee ostettua vedessä tai öljyssä, mutta ei mitään hiutaleita. Lidlistä ostan mieluusti sitä, mikä on oliiviöljyssä.

7. Keksejä meillä on harvoin. Jos on, niin ei miulla ainakaan mitään väliä merkillä, nyt ostin joku aika sitten valkosuklaalla kuorrutettuja Filipinoksia.

8. Näkkäreistä lempparia on Ryvitan Auringonkukka, Pieni pyöreä sesam (joka tosin on vaaleeta, joten ei tule pahemmin osteltua) sekä perinteinen Vaasan Koulunäkki.

9. Hernekeitoista meillä on millon mitäkin, itse ostan mielellään Pirkan Luomu hernekeittoa, joka on sopivan kokoisessa tölkissä, on luomua ja muutenkin maukasta. :)

10. Makarooneista mielellään tummia vaihtoehtoja tai kuitupastaa, mutta oikein hemmotellessa vaaleaa tuorepastaa! Merkillä ei kauheasti väliä, Torinoahan se taitaa monesti olla.

11. Karkeista salmiakkiset versiot vie kaikista voiton. Turkinpippurit, sitten ne salmiakkikolapullot joissa salmiakkijauhetta päällä, Väyrysen päät, Elefantin askeleet, jauhosalmiakki-sekoituspussi (jonka nimi hukassa,sellasia pyöreitä palluroita) jne jne...

 

Eli tällainen kuluttaja täällä, en oikein tiedä, olen aika "kaikkiruokainen" kuluttaja, mutta olen alkanut kiinnittää aikasempaa enemmän huomiota natriumglutamaattiin, jota en mielelläni söisi. Olen kyllä hyvinkin valitettavasti johdateltavissa, mikäli jokin uutuustuote on kaupassa...hih! :)