Heipä hei pitkästä aikaa!

Onpa taas pitkä väli viime kirjoituksesta, mutta pakko tunnustaa, että nyt on ollut niin kiireinen syksy, ettei tässä ole paljoa ehtinyt blogiin uhraamaan ajatuksiaan. Silti olen välillä käynyt lueskelemassa muiden kanssabloggaajien päivityksiä ja niistä tulee aina hirmu hyvä mieli! :)

 

Ois vihdoin joulun aika ihana, vaikka lunta maassa on juuri ja juuri nimeksi asti, nurmikkohan sieltä pilkistää hennon lumipeitteen alta, mutta minkäs teet, onneksi joulu on sydämessä eikä pihalla! :D

 

Olen kiireiden ohella silti valmistellut joulua ja tehnyt joitain perinteisiä juttuja sekä kokeillut jotakin uutta.

Kuvassa on lanttulaatikko (se vaaleampi) ja 2 porkkanalaatikkoa, jotka karppaajana luonnollisesti tein ilman riisiä.

Tässä ohjeet molempiin:

 

LANTTULAATIKKO

1/2kg valmista lanttusosetta (juups, oikaisin!)

1dl kuohukermaa

1 kananmuna

maun mukaan suolaa, siirappia ja muskottipähkinäjauhetta

pinnalle voinokareita

 

Aineet sekaisin, maun tarkistaminen. Kaada vuokaan, paina pinnalle voinokareita.

Anna olla ensin 200 asteessa 1/2h ja sitten vähennä lämpö n.150 ja anna olla n.2h.

 

PORKKANALAATIKKO ILMAN RIISIÄ

 

1kg porkkanoita keitettyinä ja soseutettuina

300g porkkanaa raastettuna hienoksi

1dl kuohukermaa

1 kananmuna

ripaus muskottipähkinäjauhetta

1 tl kanelia

suolaa (ja mahdollisesti siirappia) maun mukaan

voinokareita pinnalle

 

Samanlainen käytännöntoteutus kuin lanttulaatikossakin ja uunissa olivat yhtä kauan. :)

Lisäksi olen tehnyt epäkarppia imellettyä perunalaatikkoa perinteiseen malliin kunnolla itse imellyttäen (onnistui tänäkin vuonna hienosti!) sekä aura-punajuurivuokaa, valkosipulista hunajasinappia sekä kotikaljaa. Vielä muutama juttu tekemättä: kinkun paistaminen, kylmäsavulohi-tuorejuustorulla sekä karpinnettu jouluhalko. Jää nähtäväksi, tuleeko em. jutuista erillisiä postauksia! =)

 

Tunnelmallista joulun odotusta kaikille! <3