Tässäpä taas todella mallikelpoinen ja herkullisen näköinen kuva, heh! :D

Joka tapauksessa ohje on melko karppi, tosin ihan tiukimmille tämä ei sovi, sillä kuorrutteessa on tomusokeria. Voit siis myös halutessasi tehdä täytettä tuplamäärän ja kuorruttaa halon sillä. :) Ja mikään ei kiellä koristelemasta leipomusta. ;)

 

Pohja:

5 munaa

hyppysellinen suolaa

1-2rkl karppisokeria (+ muuta makeutusta maun mukaan)

1/2 dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl mantelijauhoa

1tl leivinjauhetta

 

Täyte:

2 dl kuohukermaa

vajaa 100g tummaa suklaata

(1 rkl konjakkia)

pieni purkillinen lasten luumusosetta

 

Kuorrutus:

2 keltuaista

reilu 1dl tomusokeria

150g voita

2 rkl kaakaojauhetta

1-2 rkl vahvaa kahvia

 

Täytettä varten sulata suklaa kerman seassa miedolla lämmöllä, mutta älä keitä seosta.

Sekoita tasaiseksi ja laita jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat, suola ja karppisokeri tiiviiksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet varoen joukkoon.

Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10min. Anna jäähtyä.

Ota suklaa-kermaseos jääkaapista ja vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi, mausta mahdollisesti konjakilla.

Sivele pohjan päälle ohuelti luumusosetta ja sen päälle suklaavaahto, mutta jätä vaahtoa hieman. Kieritä kääretortun tapaan rullalle ja leikkaa päistä ns. oksantyngät, jotka voit kiinnittää lopputäytteellä halon pinnalle.

Kuorrutetta varten vaahdota ensin voi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi muut ainekset ja vatkaa niin, että saat hyvän kreemin.

Päällystä koko komeus joko pursottaen tai lastalla/nuolijalla (tee lopuksi haarukalla pintaan puunkuoren näköisiä jälkiä). Jouluhalko on parasta odotettuaan kahvihetkeä jääkaapissa muutaman tunnin. :)