Tein joulu"kukkasiksi" läheisille kahdenlaisia fudgeja.

Oikealla puolella on tummasuklaa-kuivattu karpalo-piparkakku ja vasemmalla valkosuklaa-tuttifrutti-turkinpippuri (joiden suosio oli suuri!).

 

Fudgen pohjanahan on 2 rkl voita, purkki kondensoitua maitoa ja reilu 300g suklaata (oman valinnan mukaan tummaa- maito- tai valkosuklaata).

Nämä ainekset sekoitellaan kattilassa miedolla lämmöllä niin kauan, että suklaapalat sulavat.

Lisätään makuaineet, mitä nyt kukakin haluaa ja kaadetaan esim. muutaman sentin korkuiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Annetaan jähmettyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli ja leikataan sopiviksi suupaloiksi. :) Helppoa kuin heinän teko!

 

Itse mietin, saisiko näitä tehdyksi sokeroimattomasta kondensoidusta maidosta, mutta se on vielä kokeilematta. Heti, kun koklailen, niin postaan lopputuloksen. ;)