Teinpä eilisiltana aivan loistavia suolaisia pikkuleipiä, joiden resepti löytyi Pastanjauhajilta.

Aivan loistavia kyllä, näitä kiitteli sen hetkinen vieraammekin vuolaasti.

Ainut poikkeus jonka reseptissä tein, oli cayennepippurin vaihtaminen chilijauheseokseen. Vaihto ei ainakaan ollut huono. Niin ja taisin laittaa vielä ripauksen suolaakin oma-aloitteisesti. Näitä teen kyllä joskus toistekin.

Tässä vielä resepti:

n.1,2 dl vehnäjauhoja (vähän näppituntumalla tein itse)

1/2 tl leivinjauhetta

ripaukset paprikajauhetta, mustapippuria ja chiliseosta tms, sekä suolaa

80g hienoksi raastettua parmesan-juustoa

80g voita (anna olla huoneenlämmössä tarpeeksi kauan ennen leipomista)

 

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe & mausteet omassa kulhossaan.

Sekoita huoneenlämpöinen notkea voi ja parmesaani keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. (Itse käytin ihan omia kätösiäni.)

Jauhota työtaso ja muotoile taikinasta pitkä lieriönmuotoinen pötkö. Laita taikina esim. kelmuun tai leivinpaperiin ja jääkaappiin jähmettymään.

Laita uuni 170 asteeseen kuumenemaan, leikkaa taikinasta keksin paksuisia paloja ja paista niitä n.12 minuuttia.