Tein porkkanalaatikon raastetuista, raaoista porkkanoista tällä ohjeella (vain kuohukermaa laitoin 1dl ja maitoa 2dl):

1 kg kuorittuja ja hienoksi raastettuja porkkanoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 1/2 dl puuroriisiä

1 prk (2dl) kuohukermaa

1 dl täysmaitoa

muna

1/2 dl siirappia

ripaus mustapippuria & muskottipähkinää

 

Keitä riisit ja raasta sillä välin porkkanat.

Yhdistä "riisipuuro" ja porkkanaraaste. Lisää seokseen muut ainekset. Tarkista maku!

Kaada seos kahteen n. litran vetoiseen vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.

Tee lusikalla kuvioita pintaan ja laita muutamia voinokareita pinnalle.

Paista 200 asteessa n. 45min. (minä paistoin ensin tuon ajan, vähensin sitten asteet 125 ja paistoin vielä lähes tunnin, että muhi pehmeäksi ja meheväksi)