Isänpäivänä herkuttelimme mutakakulla. Olen löytänyt lähes omaan makuumme soveltuvan ohjeen karppaus.infon resepti-sivuilta, mutta muokannut sitä itse.

Tässäpä ohjeeni:

120g tummaa suklaata ja 120g maito- tai valkoistasuklaata

1 dl sokeria (tai makeutusjauhetta, joka kestää kuumentamisen)

100g voita

5 kananmunaa

2-3 rkl  vehnäjauhoja

 

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Anna seoksen jäähtyä.

Lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen nopeasti joukkoon (jottei seos juoksetu).

Vatkaa taikinaan vielä jauhot ja kaada seos irtopohjavuokaan.

Paista 200 asteessa n.15 min, niin, että kakku on keskeltä "tutiseva".

Tarjoa tuoreiden hedelmälohkojen tai marjojen ja kermavaahdon kera.