851191.jpg

Kultani ihana sisko on minulle pitkään puhunut tuorehiivan puolesta, koska olen valittanut, kuinka hiivaa sisältävät leipomukseni eivät juurikaan kohoile (käytän siis aina kuivahiivaa, koska sitä on kätevää säilyttää kaapissa). :D

Eilen sain sitten mesessä sämpyläohjeen ja tänään sitten kaupasta noukin kilttinä tyttönä tuorehiivapaketin tuntien suurta ylpeyttä...meinaan leipoa tosiaan tuorehiivalla! ;)

Ja...taikina todellakin kohosi!!! Yli toiveitteni! <3

Vähän tuunailin ohjetta, eli tässäpä tämä:

50 g tuorehiivaa
1/2 l maitoa (hieman yli kädenlämpöistä)
1 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
2 rkl pellavansiemeniä
n.6 dl (luomu)vehnäjauhoja   (ostan aina luomua maidossa ja vehnäjauhossa)
n.5 dl grahamjauhoja

Siinäpä nuo olivatkin. :)
Maisteltu ei vielä ole, koska teen illaksi kanakeittoa, jonka kanssa näitä on tarkoitus maistella.

Edit.: Nyt on maisteltu eilen ja tänä aamuna...ja hyviä ovat. Rakkaani kehui näitä myös (puolueettomasti?) ;)