662198.jpg

Tarjosin ystävälleni ja kullalleni ystäväni (24-vee) synttäreiden kunniaksi illallisen, ennenku lähdettiin juhlimaan kaupunkiin.
Minulla oli vajaa 2h aikaa kauppareissuineen päivineen, joten aika sutinaa oli, varsinkin kun siinä kokkailun ohessa siivosin myös.

Tarjosin siis:
uusia perunoita
lihapullia
savusilliä
mozzarella-salaattia
kreikkalaistyylistä piirakkaa

LIHAPULLAT

400g porsaan jauhelihaa
vajaa 1dl korppujauhoja
1 prk kevyt kermaviiliä
1 kananmuna
1 punasipuli (keskikokoinen)
2 valkosipulinkynttä
mausteita oman maun mukaan (mm. suola, mustapippuri, oregano, timjami, ketsuppi, chili, paprikamauste...siis mitä ikinä :D )

Paistoin ne uunissa.

KREIKKALAISTYYLINEN PIIRAKKA

Pohja:
3dl jauhoja (käytin osan graham-jauhoi)
vajaa 100g leivontamargariinia
vajaa 1tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
(tai voi käyttää myös tottakai valmistaikinoita, niitähän on kevyitäkin nykyään olemassa, joten superkätevää sekin)

Täyte:
Fetaa kuutioina (suosittelen lämpimästi testaamaan vuohenmaidosta tehtyä fetaa...sen, pinaatin ja valkosipulin liitto on loistava!)
1 punasipuli & valkosipulin kynsiä (2-3) kuullotettuna oliiviöljyssä
pinaattia
mustia oliiveja n. 10kpl pilkottuna

mustapippuria
2 kananmunaa
1prk creme fraichea (kevyt)
loraus 7% ruokakermaa
1dl juustoraastetta

Laitoin pohjan irtopohjavuokaan. Ladoin fetat, sipulit, pinaatin ja oliivit pohjalle ja sitten tuon muna-fraiche-seoksen päälle.
Annoin olla uunissa 200 asteessa n.40min, kunnes pinta näyttää hyvältä.

MOZZARELLA-SALAATTI
punasipuli silputtuna (taidan käyttää aika paljon punasipulia, mutta se on mielestäni maukkaampaa kuin tavallinen keltasipuli)
tuoretta basilikaa
2 tomaattia
Pirkka-mozzarellapalloja
1rkl oliiviöljyä
yrttisuolaa